Project F1rst verbonden aan Solar Racing Groningen

Zie hieronder de nieuwsbrief van Solar Racing Groningen voor de laatste stand van zaken bij dit project.

 

De zomer update van Solar Racing Groningen!

Nee, wij zitten niet stil deze zomer! Ook in de zomervakantie werken wij hard door aan ons project. Het is namelijk een veel te leuk en interessant project voor een pauze en er is genoeg te doen. Lees onze (tweede) nieuwsbrief en wees op de hoogte van onze activiteiten.
Een interview met onze ’teamleader’ Jeroen BrattingaJeroen Brattinga is onze teammanager. Jeroen is 20 jaar oud, opgegroeid in Joure en volgt de opleiding elektrotechniek aan de Hanzehogeschool te Groningen. In zijn (enige) vrije tijd naast het project houdt hij zich bezig met drummen bij de band Katie Koss, muziek maken/produceren en windsurfen. Voor deze nieuwsbrief stelden we hem een aantal vragen, zodat jullie ook iets meer over de beweegredenen van onze teamleider te weten komen.
Jeroen, hoe ben je betrokken geraakt bij dit project?
Naast mijn studie was ik op zoek ik naar een uitdaging. Samen met een groep andere enthousiaste medestudenten starte ik een zoektocht naar een tof project  Zo kwamen wij samen uit bij de Bridgestone World Solar Challenge.

Wat vind jij uniek aan Solar Racing Groningen?
Het opzetten van het eerste zonneauto team van het Noorden en de verbinde factor zijn tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast de multidisciplinaire samenwerking tussen alle studenten van de verschillende studies.

Wat is jouw grootste persoonlijke uitdaging?
Het aansturen en het bijeenbrengen van alle disciplines is een van de grootste uitdagingen die ik de komende periode aan ga!

Wat wil je met dit project (persoonlijk) bereiken? 
Leren hoe ik het beste uit mijn team, de individuen en mezelf kan halen. Leren hoe ik mijn enthousiasme over kan brengen op anderen. Leren hoe ik binnen een team structuur en verantwoordelijk kan behouden en indien nodig het proces bijstuur.

Waarom is de rol van teamleider de geschikte rol voor jou?
Ik vind het erg leuk om mij bezig te houden met organiseren en ik kan goed dingen regelen. Als ik ergens voor ga, ga ik er 100% voor, dus ook bij Solar Racing Groningen.

Innovatie is voor mij… 
Het (mee)werken aan nieuwe en unieke oplossingen waarmee ik een nieuwe standaard probeer neer te zetten. Dit motiveert mij in het ontwikkelen van nieuwe ideeën.

Wat deden wij vorige maand?
Meten is weten 
In oktober 2017 willen wij naar Australië ter voorbereiding op de race in 2019. Zo kunnen wij ter plekke zien hoe de Bridgestone World Solar Challenge in zijn werk gaat en contact leggen met diverse bedrijven en organisaties. Daarnaast kunnen wij extra meetgegevens vergaren die nodig zijn voor de ontwikkeling van onze zonneauto. Momenteel proberen wij in samenwerking met partners deze reis mogelijk te maken.
In de pers: Feeling Famous
De naamsbekendheid van Solar Racing Groningen neemt toe en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Wij stonden 19 juli in de Groninger Gezinsbode, de lokale krant van Groningen. Ook het Dagblad van het Noorden had van ons gehoord en zij benaderden ons voor een interview. Weer een ervaring rijker en hopelijk volgen er nog meer!
Foto: Artikel Groninger Gezinsbode
Een kijkje bij de zonneauto van het Nuon Solar Team

Op 25 juli reisden wij af naar Delft om de zonneauto ‘Nuna9’ van het Nuon Solar Team te aanschouwen tijdens de autopresentatie. Het Nuon Solar Team is het studententeam van de Technische Universiteit Delft. Zij doen al negen jaar mee aan de Bridgestone World Solar Challenge en wonnen maar liefst 5 keer. Altijd leuk (en leerzaam) om een kijkje te nemen in de keuken van een ander. Over twee jaar hopen wij ook zo’n mooie presentatie geven van onze wagen.

Onze nieuwe partner
(Our) Projectf1rst
Een bedrijf dat gespecialiseerd is in projectmanagement en projectontwikkeling op het snijvlak tussen het bedrijfsleven en de overheid is Projectf1rst. Tevens houden ze zich bezig met begeleiding in subsidietrajecten en interimopdrachten. Wij zien in Projectf1rst een duurzame relatie, die een waardevolle bijdrage zal zijn voor Solar Racing Groningen.
Events
[14-08-2017]    Informatiemarkt Keiweek
Op 14 augustus staan wij met onze stand op de informatiemarkt van de keiweek. Wij hopen deze dag vele studenten te enthousiasmeren voor ons project, duurzaamheid en techniek.[15-08-2017]    Kei to your Future!
Op 15 augustus staan wij op ‘Kei to your Future’. Dit evenement van de Keiweek is gericht op het combineren van studeren en andere activiteiten daarnaast. Wij combineren onze studie met Solar Racing Groningen en een plekje op de informatiemarkt van dit evenement mocht dan ook niet uitblijven.
Oproep voor toekomstige partners
Steentje bijdragen?
Wil je een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst, positieve nationale- en internationale aandacht in de media en/of in contact komen met getalenteerde studenten? Steun ons dan door middel van kennis, materiële en/of financiële sponsoring. Met jouw hulp kunnen we de meest efficiënte zonneauto bouwen en de top 5 behalen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Op deze manier werk je samen met Solar Racing Groningen aan een mooiere toekomst. Geïnteresseerd? Neem dan nu nog contact met ons op.
Facebook
LinkedIn
Website
Copyright © 2017 Solar Racing Groningen, All rights reserved.
We send this email to everyone signed up for the Solar Racing Groningen newsletter.
Onze contact gegevens zijn:

Solar Racing Groningen

Zernikeplein 11

GroningenGroningen 9747 AS

Netherlands

Add us to your address book

E-mail: info@solarracinggroningen.nl
Tel: 06 – 23 50 41 68Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp